Član HMI-a fra Gabrijel Jurišić proslavio dijamantnu misu i dobio nagradu

Član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Gabrijel Hrvatin Jurišić proslavio je dijamantnu misu, 60. obljetnicu svećeništva 21. srpnja u Baškoj Vodi. Uz druge svećenike, sudjelovao i provincijal dr. fra Marko Mrše koji je održao prigodnu propovijed.

Na kraju slavlja provincijal je pročitao čestitku koju je slavljeniku iz Rima poslao general Franjevačkoga reda fra Michael Anthony Perry. Uime obitelji govorila je nećakinja Ana. Zbor je pjevao zahvalnicu „Tebe Boga hvalimo“ i himnu Domovini „Lijepa naša“. Slavljenik je udijelio blagoslov, a ceremonist je bio župnik fra Petar Vrljičak. Ministranti su vjernicima dijelili spomen-sličice.

Slobodna Dalmacija svake godine dodjeljuje tri nagrade za životno djelo: za umjetnost, znanost i novinarstvo. Ove godine Nagradu za znanost „Don Frane Bulić“ uredniku Zbornika „Kačić“ fra Hrvatinu Gabrijelu Jurišiću predao je dr. Miroslav Ivić u Galeriji umjetnina u Splitu. (https://ika.hkm.hr)

U zahvalnosti za njegovu vrijednu suradnju u Hrvatskome mariološkome institutu, fra Gabrijelu od srca čestitamo i molimo Božji blagoslov za njegov život i neumorno djelovanje.